Hopplösa Fröken November

Jo, det där med drömvardagen.


Det går sådär.


Förvisso käkade jag annanas till middag igår, av lathet. Och så blev det som så att nästan hela annanasen tog slut. Lite väl nyttigt. OCh dessutom svullnade både mun och läppar upp och sved till förbannelse. Mätt, blek och svullen, alltså. Inte smal och solbränd.


Dessutom försov jag mig idag, vaknade efter att jag skulle ha åkt till jobbet. Bra jobbat. Hann liksom inte med morgonyogan, om man inte räknar min språngmarch som Springande Räven.


Under dagen pockade också en visdomstand på uppmärksamhet. Shit, tänkte jag, tjejen i Dovereklamen har väl ingen visdomstand.


Sen gick jag hem med 21 olästa mejl. Men vad ska man göra när huvudet sjunger blodsockerblues.


Väl hemma upptäcker jag att brunutansolen helt missat mina benbaksidor, vilket gör den snygga brännan på framsidan betydligt mindre graciös.


Någon som har något tips mot allmän hopplöshet?

Min drömvardag

Om jag fick välja hur min vardag skulle se ut, utan för stora utsvävningar, så skulle den nog vara lite såhär:


Vaknar av mig själv tidigt på morgonen i min fluffiga stora säng. Är pigg, utvilad och härligt fräsch. Av en händelse är jag smal och solbrun också.


Börjar med lite yoga på altanen som vätter mot en fantastisk utsikt. Duschar sedan en lång stund i kallt vatten fastän jag redan var fräsch. Äter lite annanas och en grönsaksdrink til frukost, cyklar därefter iväg till jobbet, ostressad, på min röda cykel. Vinkar till grannarna, ler och hälsar.


Jobbar med lätthet hela dagen, använder stiliga läsglasögon. Hjälper folk, tar beslut. När arbetsdagen är slut cyklar iväg igen, till gymmet. Utför med lätthet och graciös stil styrketräning eller kanske spinning. Allt är lätt och lekande.


Passar på att köp snittblommor på vägen hem, att ställa i vasen i vår rymliga hall. Lagar en fräsch sallad, som hela min familj, inklusive Unge Herr Juli gillar.

Läser några kapitel i en intelektuell bok innan jag somnar, tidigt.


Verkligheten.


Vaknar av att Unge Herr Juli skakar mig och påminner mig om att uppstigning skedde för 40 minuter sedan. Förvirrad och okontrollerat kastar jag mig upp, river snabbt ner hela badrummet, hoppar på ett benrunt i köket i ett försök att få på byxorna. Skiter i det välbehövda kaffet, haffar en gammal brun banan i farten och knyter en tofs i håret.


Gör en tokräd med bilen med livet som insats. Inser att jag redan är inne på reservtanken, liksom min egen energi.


Väl på jobbet kavar jag ner till kaffeautomaten, väntar ut kommentarerna om hur trött jag ser ut, hur bråttom det var i morse och att tröjan sitter ut och in. Svär hela dagen över alla olösbara problemmejl som kommer in. Linserna klibbar hop sig.


Väl efter jobbet, kan jag mot förmodan ta mig till gymmet. Tränar som en idiot, kommer ut som en slapp sill, köper med sushi hem och sitter uppe alleles för sent. Glömmer de svettiga kläderna i sin påse i vår trånga hall.


Slänger ett öga på en gammal bok som ligger på nattuksbordet, men orkar inte ens lyfta den. Skulle jag bry mig, och göra ett försök, läser jag tre rader, somnar, hittar boken i sänger morgonen efter med tillknycklade sidor.


Klart jag går på alla reklamer om Kelloggs Allbran, Dove och Berocca, där den där ljuva kvinnan som jag skulle ha vart hägrar.


Att schemalägga döden.

Ja, förlåt. Vi har glidit ifrån varann, tappat kontakten. Men denna gång beror det på midsommarresan ut på landet, där Internet ännu inte satt sin fot. Men, en ny vecka i den högteknologiska världen har börjat, och det med dunder och brak.


Jo, måndag. Måndag i min värld är en dimmig jobbdag då jag ständigt ägnar mig åt att leta efter min arbetsbeskrivning, då jag alltid tappat mycket minne under helgen. Ofta minns jag inte förrän på tisdagen vad det är som jag hade fullt upp med sent in på fredagen. Måndag är också Body Combat och sen hemkomst.

 

 

Idag trotsade jag extrem trötthet och gick på Body Combat ändå. Det var iallafall vad jag avsåg, innan jag insåg att alla blivit lata och somriga, och ska dricka frappuchino på stan istället för att träna. Något som kallas sommarschema har nämligen förstört mitt liv. Mer eller mindre, i vilket fall.


Body Combat ska alltså utövas på tisdagar under sommaren (jag vet, låter ju helt SJUKT). Alla vet att på tisdagar är det PowerYoga med Anna af Småland. Detta gjorde nu att måndagen fick akutbytas till Body Pump From Hell. Vilket i sin tur leder till att jag på morgondagens Body Combat kommer vara lika brutal och blodtörstig som en vandrande pinne.


Hmm. Eftersom den utsträckande yogan utgått helt under sommaren, kommer jag alltså gå runt stel och förbannad som en korsning mellan Magnus Samuelsson och Grinchen. Sedan kommer då veckans joggingturer därtill. Onsdagsjoggen är bara att glömma, lika stum som gumman i graven kommer mina lår vara då. Onsdagar är alltså nya vilodagen (tidigare fredag). Vilket innebär att fredag och en helgdag blir joggdagar. Och jag kommer och vara helt död på fredagskvällen, min och Unge Herr Juli:s kvalitetstidskväll - bästa dagen på hela veckan. Till detta kommer också ett troligt byte från en joggingdag till en spinningdag på grund av benhinneinflammationen. Alltså, en dag i en mörk bunker med käcka tillrop av BlondinBellas tvillingsyster. Vilket kommer medföra att mina lår är uppretade nog till måndag, då det åter är dags för Body Pump From Hell.


, om vi ska försöka att simulera någon slags före/efter av Fröken November.


Före: glad, käck, motionär, utan vidare träningsvärk. Normala kvinnliga humörssvängningar, len och mjuk, trevlig och en god sambo. (Oservera att detta givetvis beror på vad man jämför med)


Efter: bitter, krum, stor och stel, rörelsehindrad, ständigt förbannad. Påbörjan till skägg, räfflig läderhud, med separerat sovrum.



Men en bra grej med sommarschemat är att de infört så mycket vattengympa. Jag har hört att drunkning är ett bra sätt att förkorta livet på, och det lär inte bli några problem att sjunka för den blivande cementklumpen Fröken November.


Fröken Novembers kalla kårar

Varje dag är jag alltid lika osäker.


Plötsligt, från ingenstans, kommer osäkerheten. Som iskallt vatten över kroppen.


Har jag verkligen på mig tröja?


Så får jag kika innanför jackan, pustar ut och går vidare.


Det är mycket lättare nu på sommaren, när man inte behöver ha jacka.


Då märker man ju om det fläktar väldigt mycket.


De tre vise männen och Joltcolan.

På bussen hem från stan.


Jag har placerat mig på en ensam tvåsits.


In i bussen träder tre stycken killar,något äldre än mig, i knälånga shorts, plirande ögon och svettiga t-shirts. Det är så kallade datanördar.


En av dem bär på en hel hög med brädspel, War at Sea eller liknande, och de knör sig in runt mig, och bildar en mur. Jag kommer ingenstans.


Efter lite konstiga läten uppstår samtal mellan nördarna.


Datanörd ett:
Assåååå, jag kanske inte kan följa med imorgon. Jag måste kanske passa barn med pappa.


Datanörd två: Vägra. (sagt på djupaste småländska, men grymt mycket betoning på r)


Datanörd tre: Vaddå inte kan? Du måste. Hur gamla är dom?


Datanörd ett: Typ 1 och 3 år. Det är bara mellan halv elva och halv ett. (notering: vem planerar aktivitet ´vid den tiden? Jo, datanördar)

Datanörd tre: (rycker på axlarna) 1 och 3? Vad är problemet? Han kan väl klara av dom själv.


Datanörd ett: Näe. Han kunde bara göra dom.


Ett "höhöhö" utbrister bland datanörd två och tre. Därefter abrupt tystnad. I hela bussen.


Datanörd ett till datanörd två (som inte sagt något utöver "Vägra"): Håll spelen ett tag.


Datanörd två: Nej.


Inget mer sägs. De går av bussen. Den töntiga stämmningen som byggts upp likt en ballong i hela bussen, pyser sakta ut.


Så inser man att det finns folk som verkligen inte är på samma vågskvalp som jag.


Samt att jag är sjukt cool.

Kära Facebookmedlemmar

Kära Facebookmedlemmar,


det finns flertalet saker jag stör mig på i evinnerlig oändlighet, som vi måste prata om. Låt oss fördjupa oss i en, så jag inte tappar humöret helt.


För det första, det är inte okej med statusuppdateringar i stil med "underbar kväll med Jossan, Tessan, Tissan och Frissan, grill, kall öl och sol <3 <3 <3" eller "har baaara slappat på en filt hela dagen i solen" eller "sitter på uteservering och äter glass med älskling". Ja ja ja, jag fattar att det är jävligt underbart, i solen. Solen. Jag ser aldrig solen. Jag jobbar både på och utanför arbetstid, åker bil till och från nämnda plats, försöker uppräthålla ett framkomligt kök, har tvättid och de tre minuter som är över en kväll kastar jag mig in i handligen av Two & a half men. Just för att det inte finns en handling att följa, när det är dags att slänga in laddning i tvättmaskinen. Jo visst, jag kunde jobba som trädgårdsmästare, cykla till jobbet, leva spartanskt och tvätta i en bäck. Men nu är det inte så. Allvarligt talat, om det nu är så sjukt mysigt, härligt, romantiskt och underbart, varför går ni ens in ¨på Facebook? För att det egentligen är skittrist eller för att ni personligen vill jälvas med just mig?


, sluta upp med det där. Jag vet att jag vid ett tillfälle skrev något likande, att jag drack en öl på balkongen eller så. Jag är djupt ångerfull och beklagar att jag smetade ut min sollycka över er andra. Låt oss glömma det.

Hädanefter vill jag att vi skriver korta, realistiska inlägg. Typ "fick påminnelseavgift på teleräkningen", "står i kö på ICA och funderar på hur många påsar jag behöver" eller kanske "sitter på fejjan, gör inget, kan inget, vill inget".


Så snälla, foga er, era lyckliga, solbrända små människor.

Det är iallafall inte mitt fel.

Ja, jag vet, lite väl mycket radiotystnad.


Men ni kommer aldrig tro vad som hänt.


Jag skulle blogga i lördags. Men en illasinnad demon intog min kropp och tvingade mig själv att följa det kungliga bröllopet. Den viskade i mitt huvud att denna oväntade ömhet berörde mig och pekade på alla små detaljer i klänningarna, perfektionen och de ambitiösa små roddmännen. Såg till att jag var slukad, tvärtemot vad jag tänkt. Samma demon forcerade mig till att äta extrema mängder godis och chips. Efter en dramatisk utdrivning med hjälp av Ben&Jerrys Fairly Nuts hade jag sån paltkoma att jag inte kunde inta sittande läge. Eller något läge alls.


Jag skulle blogga i söndags. Men mysmonster, som troligen kommer underifrån sängen (måste dammsuga bättre), klammrade sig fast överallt på mig, gjorde det omöjligt att göra något seriöst. Dom har turkos päls, lika mjuka som kattungar, och när dom myser omkring längs kinderna är det oerhört svårt att slita sig. Mer godis, samt bio och snabbmat, för att inte nämna den chokladtoscabit som tog sig ner med. När sista monstret var väck var huvudet sockerstinnt och svårövertalat.


Jag skulle bloggat tidigare ikväll. Men fatta vad trött man blir av all exorcism, det är verkligen inte att leka med.


Men nu har jag mottagit Älvkungens besvärjelse, ett rosenhalsband och Ringen Med Den Eviga Styrkan, sjungit små hobbitsånger och dansat i en dal, så hädanefter hoppas jag att eventuella demoner håller sig på en brudparads avstånd.


Men som jag sa till chefen, röda ögon och horn, det kommer jag fan aldrig blir av med.

Att tala är silver, att tiga är guld

Jahaja, då har man skämt ut sig igen.


Och givetvis öppnar jag mig som damerna längs Led Light District.


Jo, för att klarlägga fakta väntar jag besök av Lilla Fröken Söt i helgen. Vi planerar att dricka Carlsberg och äta godis. Sånt gör vi.


Alltså har jag idag vart och köpt öl och godis.


Men något slags samvete slog till och jag svängde förbi gymmet för att plocka ut en biljett till eftermiddagens pass. Och såklart hade jag norpat en (fem) godisar ur påsen, så där som varenda människa (utom Lilla Fröken Söt) gör. Den största jag kunde hitta, tryckte jag in i käften, pratandes i telefon. Bara det är ju rätt skämmigt.


Tuggandes, slafsandes och lite schavig efter en arbetsvecka hasar jag fram till receptionen och tallar på touchskärmen och säger högt och tydligt i telefon:


- Jag är på gymmet nu och hämtar träningsbiljett, ska träna sen. Om jag behöver det, för jag har redan släpat en kartong öl genom hela köpcentret. Fatta vad tolv liter bärs väger!


Tittar upp och ser 40-kilosbruden titta mycket betänksamt på mig.


Lite småsvett, med choklad i hela munnen, och redo att dricka tjugofyra öl. Jag skulle aldrig ha kommit hit.


Ett steg närmare pensionen

På mitt jobb där jag jobbar får vi ibland massage.


Det är ju allmänt kännt som något trevligt.


Det är det inte.


Jag fick mina stackars ben masserade, eftersom jag använder dem en hel del.


Bit ihop och håll tillbaka tårarna. Folk som pratar om att de somnar ljuger. Eller äter starka piller.


Efteråt säger massörskan, lite försiktigt:


- Det här var inte så skönt va?


- Nei, piper jag, och andas första gången på flera minuter. Eller timmar, är inte helt säker. Troligen är jag blå som en smurf i ansiktet.


- Benhinneinflammation, säger hon, bensäker. Bokstavligen talat.


Tystnad. Suck. Massörskan som ett halvår tidigare konstaterat att mitt knä återhämtat sig från flera månanders inflammation, är säker på sin sak.


Så skruvar hon på sig, vill inte säga något men känner att hon måste. Så kommer hon med förslaget som gjorde mig gråhårig och 45 år äldre.


- Du kanske skulle lära dig knyppla istället.


Den här gången varar tystnaden tills jag lämnat både brits, rum och massör.


Jag har blivit enormt gammal.

Yrken jag vill ha - av olika skäl

Yrken jag allvarligt funderar på att skaffa:


Vägstrecksmålare. Man vet liksom alltid vad som kommer härnäst. Det mest spännande som händer under en dag är vad kollegorna har på sina mackor.


Passkontrollant. Fan va kul att se hundratusentals personer vara skiträdda för att jag ska kalla på förstärkning. Men i själva verket betygsätter man bara hur snygga folk är, alternativt garvar åt deras asfula passfoton.

Sexbutiksbiträde. Och alla tror att man är härligt frigjord och inte bryr sig alls om folk köper superskumma saker. Så får man gå runt och seriöst argumentera för de mest avancerade prylar, för att sedan vika sig av skratt när folk går därifrån.

Busschaufför. Linjen går där den går. Man behöver inte betala bensinen själv.


Kvalitetstestare. Beror dock på vilken bransch. Men tänk typ badräktsprovare. Bara gå runt i trikå. Sjysct.


Bartender.
En till dig, en till mig.

Biobiljettsklippare. Seriöst, vad är poängen med att säga vilken sal man ska till? 103% av Sveriges befolkning kan läsa. Bara stå där och riv.

Clown. Jag har redan håret, sen är det ju bara att vara - jag kommer snubbla inom kort.

Mystery shopper. Underskattad är glädjen som uppstår när man får kasta korven i ansiktet på den tykna bruden på Pressbyrån och skrika "Faaaaiiiiil!! Jag sa miiiild senap"


Jag orkar inte.

Hej.


Jag kan inte skriva något inlägg idag.


Jag är nämligen inte i livet.


Eller rättare sagt, min kropp är inte det.


Anledningen är något som kallas Body Combat release 44 + inspirerande instruktör.


Min rumpa darrar som ett gigantiskt asplöv. Mina armar är så klena att jag körde på treans växel hela vägen hem för att jag varken orkar växla eller koppla. Jag var tvungen att vila för att orka duscha.


Följdaktligen orkar jag inte knappa.


Jag kan inte heller andas. Bröstmusklerna spänner emot då.


Men jag hade fan dängt skiten ur samtliga i salen om vi bara finge slåss på riktigt.


Men nu ska jag bara domna bort. Bara. Domna.


Vatten.



Luft.



Snälla.

Dagen då omvärlden nådde Nässjö kommun.

Det pågår en liten kamp i lunchrummet på jobbet. Det är jag mot alla andra.


Jag har ju under ett par år bott i en så kallas storstad. Nu bor jag i Småland.


I Småland äter man raggmunk och kroppkaka.


I storstan äter vi ekologiska ärtor och sushi.


Till jobbet har jag ofta med konstigheter som bulgur och halloumiost. Varje lunch så hänger en karl över varje axel på mig och rynkar på näsan. Ryggar sedan tillbaka och ägnar sid sedan åt sina fläskbitar och brunsås. Broccoli är konstigt.


Frågor som uppstår är till exempel, "vart är köttet?", "hur överlever din sambo?" och den givna "ska du verkligen äta det där?".


När jag svarat "ingenstans, det är majsplättar", "han mår bra fastän han är blek" och "ja, om du backar lite", muttrar de tillbaka "Det där är inget för en karl".


Men så härom veckan kom även nymodigheterna till mörkaste Småland.


Vid matsedeln över byns restaurang med utkörning stod min kollega med småländsk gom och vrålade:


-Ååh va faan är "kvinnosallad" för nått?


Nyfiket smyger jag fram, studerar, klappar sedan min raggmunksstinne kollega på axeln och meddelar:

-Det står quinoasallad. Det kommer från ett annat land.


Kollega blänger på mig, sätter sedan ett kryss vid rutan för korvstroganoff.


Matkrig, kan man kalla det.


Våga sorbet

Jag är ju fantastiskt förtjust i Ben&Jerrys glass eftersom den är mer som godis.


Hur kan man förneka chokladglass med kakdeg och browniebitar i? Hallå liksom.


Senaste inköpet var dock en sorbet.


Detta påannonserade jag på forumet Facebook.


Och det skulle jag ju aldrig ha gjort.


Krig utbröt.


Okej, det är inte lika gott, samma princip som Magnum vs Piggelin. Alla vet att Magnum är bäst.


Hela jobbveckan efteråt diskuterades detta, och gång på gång fick jag lyssna på folks besvikelse över att jag köpt sorbet och inte normal glass. Jag är väl någon slags förebild, tolkar jag det som.


Men jag vill slå ett slag för efterrätten som jobbar i uppförsbacke: sorbet är okej.


Dansant besök

Härom veckan hade jag ett leverantörsbesök inbokat i min kalender.


Ofta är det intressanta och viktiga saker, som säljare kommer och visar, pratar om och konkurrerar ut varandra efter bästa marknadsmodell. Men ganska ofta är det skittråkigt saker, som jag inte lägger stor vikt vid, som säljare tar på sjukt stort allvar. Vid dessa möten bryr jag mig inget vidare om att kolla upp bakgrundsfakta något vidare. Eller inte över huvudtaget.


Iallafall, vid detta möte, hade jag bara hört namnet på telefon och var helt övertygad om att företaget hette Eurythmics. Jag hade vid mötesdagen också glömt vad han ville sälja. Ah, ibland får man väl improvisera liksom.


Så: okänt företag med namn liknande någon discogrupp från 90-talet. Möte vid en tidpunkt då blodsockret var nere i skosulorna och knaprade. Läge för hallucination.


Väl i mötet har jag en klar bild av vad som kommer hända. Denne extremt kantige säljare drar fram portföljen, trycker på en hemlig knapp, och "I´ve got the power" drar i gång, likaså hans mimande. Discolampor kommer fram från taket, en rökridå från ingenstans, samtidigt som han kliver upp på bordet och river av en perfekt robotdance. Glittriga dansare hoppar in i konferensrummet och visar upp helt synkroniserade danssteg.


Precis när jag själv ska ge mig in i leken och köra Dykaren (håll för näsan med ena handen, svep sedan med andra handen som ett S, byt och gör samma sak med andra handen) kommer verkligheten ifatt.


Han tar upp portföljen, men det är ingen hemlig musikknapp, ingen rökridå och inget drag.


"- Du kanske redan känner till våra lådhurtssidor?"


Besvikelsen var total.

En potentiell nära döden upplevelse

Jag funderar på hur många gånger man vart nära på att dö.


Egentligen är det helt sjukt att man överlevt 23 hela år. Bra jobbat, liksom.


Många gånger har man ju gjort tokiga saker i bilen, vart liiite för nära andra väghalvan och så. Gått på järnväg. Haft sjukt hög feber och eländig sjukdom. Sluntit med kniven precis över handleden. Gått på boxpass med 110-kille. Tagit annan persons receptbelagda medicin. Druckit häxgrogg.


Idag åt jag potatis. I den sista biten var det lite gråsvart. Den puttade jag åt sidan.


Tänk om jag i och med det duckade för Liemannens fälla.


Livet är så förjordat bräckligt ibland.

En instutition går i graven

Total chock.


Jag trodde aldrig att det skulle hända.


Men nu har det hänt.


Lunarstorm har gått i graven.


Så många timmar som man spenderade där. Stränga order om max trettio minuter per kväll på den uppringda modemet. Som man plitade och skrev på sin presentation. Vänner-hjärtat som dunkade när något viktigt hände. Alla meddelanden som man tolkade kreativt och in i fördärvelse. Första meddelandet från killen som kom att bli min pojkvän för två år. Det startade där. Så mycket startade där.


Jag uppmanar till tyst minut. Och hoppas att det aldrig blir Facebooks öde.

En liten men naggande god miss.

En sak man inte ska fundera på är längden på sitt närminne. Det är ju på sitt sätt paradoxalt, för har man lyckats, så...


nej, nu tappade jag tråden.


I vilket fall tänkte jag idag belysa grejen med extremt kort närminne och hur det kan yttra sig.


Ett ganska vanligt exempel som jag hört andra än mig själv uppleva (så det klassas alltså som en normal förteelse) är att man dricker något och får för sig att det är något annat. Till exempel, när man tror att man dricker mjölk, så är det vatten, usch så äckligt.


Jag tog detta till en ny nivå förut.


I högsta hugg stod jag för att sleva ihop en marinad. Insåg att denna anrättning kommer innebära ett par misslyckanden och maten kan dröja, så jag tog ett kex för att inte riskera svält.


Krumskrums.


Vänder mig igen mot anrättningsplatsen, ser honungsburken. Sedan snurrade någon elektrod i hjärnan ett varv för mycket och jag var för ett ögonblick stensäker på att jag tuggat på honungsburken.


Fryser till, slutar tugga, tänker efter. Gjorde jag verkligen det? (Och här tror jag att det flashade förbi en liten tanke om tandläkarkostnader, men jag är inte säker)


Käkarna blev alldeles trötta, så där som när man tuggat upp en hel tuggummipåse och asgarvat alldelesför länge. Fast jag hade ju bara ätit kex. Insåg jag en stund senare.


Förövrigt misslyckades maträtten i tidigt skede.


Fröken November pillertrillar

Ack sicken måndag.
 
Eftersom denna helg bjöd på extraknäck efter fredagens fläskpannkakefall (se tidigare inlägg) så drog jag flitigt igång datorn igår kväll. Rasslade runt lite bland mejlen, såg ett par nya, fick panikångest och dödslängtan, stängde av datorn och satt sedan blickstilla på stolen, som om jag inte skulle bli upptäckt av Döden, när han tassade förbi.
 
Natten bjöd på för lite sömn och mardrömmar, om de mest märkliga saker man kan tänka sig. Jag kan inte ens nämna vad det var.
 
Väl på jobbet denna morgon slog väl inte magkatarren fel. Knivhugg i magen hela förmiddagen och jag övertygar chefen om att jag passar bäst hemma i min säng.
 
Precis innan jag ska åka hem ger jag mig ut i fabriken för ett ärende, och tar tillfället i akt att beklaga mig för mina medarbetare. Tyckte gott jag kunde få en klapp på axeln och eventuellt bli buren hem. Men det blev bättre än så. Det är här magin händer, nu börjar det håvas upp en massa spännande burkar, med löften om guld och gröna skogar. Avböjer erbjudandet om den burken som passerat bästföredatum med ett år och får sedan ett magiskt piller ur en annan, receptbelagd och härlig burk. Den är alldeles orange och blå och är märkt med kryptiska små siffror. Efter viss tvekan sväljer jag den till sist (det var egentligen det bästa av de alternativen kollegorna erbjöd).
 
Fram vid lunch flimrar det för mig ögon, jag pekar och visar en annan kollega på det fina silverregnet. Försöker nypa tag i dem. Kollega backar, tar sin lunchlåda och går. Men sen händer det, smärtan lättar och Döden står i dörrkarmen och stirrar surt på mig.
 
Jävla tråkmåns”, muttrar han, slänger med kappan och valsar ut.
 
Jag blir lycklig, men extremt trött. Köper lite godis att sockerdopa med. Börjar minnas en sommardag i lågstadiet, när vi besökte ett utomhusmuseum. Det var en så fin dag vi hade, jag och min bästis Lilla Fröken Söt. Blir tårögd, nickar nästan till, och inser sedan att det är dags för tre-kaffet.
 
Åh, koffein. Äntligen.
 
Fröken November har blivit någon slags modern multitjackpundare.

Ren lycka

I vårt avkondomiserade hem har under helgen städning utförts. Eftersom det vart hyfsat frånvarande senaste tre veckorna.


När det vaknas storstädning går vi lätt till överdrift, då städar vi som om hälsoinspektionen vore påväg. Och så ligger vi oftast utmattade på söndagkvällen och undrar vart vi gjort av helgen.


Jag hade igår intagit köket och putsde och fejjade, sjön och gnolade. Skurade skärbrädor med salt och spisen med bakpulver och ättika (landstingstanter - watch out). När ändå nivån var satt så hög så fick jag för mig att ta mig an ungen. Helvettesugnen.


Den har tidigare attackerats med starka medel som du måste bära munskydd för att ens få ta i, med alla tänkbara varningsrutor på förpackningen. Så där så det lägger sig en dimma i hela lägenheten, och man hostar slem i tre dagar efter. Trots detta har det inte hjälpt. Men så gjorde jag ett husmorstrick med såpa kontra stålull. Och det blev så jäkla rent.


Ungen ser precis ut som ny. Helt ny. Gallrena bara skimmrar. Jag påkallade K:s uppmärksamhet och visade stolt upp mitt verk. Han konstaterade att det var fint, gick sedan åter till sina kabelkanaler. Så nonchalant, tyckte jag som just insett att världen cirkulerar kring detta.

 

Men jag kan inte sluta titta. Jag gck upprepade gånger under kvällen, öppnade ugnsluckan, log, stängde. Om och om och om igen. Klappade vid ett tillfälle om grönsåpaflaskan.


Imorse var det första jag gjorde att gå och titta i ugnen.


Jag blir lycklig långt in i själen.


Som ni föräldrar, som ser era barn på en skolavslutning och blir så där härligt stolta. Ungefär , känns det.


Som tidigare konstaterat, ibland cirkulerar världen kring jävligt lite.


Buntbandsnostalgi

Åh. Nu blev jag nostaglisk.


Stötte precis på en liten påse buntband i förådet. De fina, fina små buntbanden. Det finns en historia.


En gång i tiden hade jag praktik på ett företag som säljer förbrukningamaterial, när jag började plugga till inköpare. Mitt första uppdrag, som VD:n anförtrodde mig med, var att hitta en konkurrent på buntband.


Som jag gick in för det.


All min tid kretsade kring dessa buntband. Det knixiga var att de var tvungna att vara lila.


Efter flera veckors tid kom vi fram till att det inte fanns någon bättre än den befintliga leverantören. Och det är ju alltid det man vill komma fram till, egentligen.


Fast lite känns det som ett misslyckande. Att man inte kom på någon, liksom. Jaha, här sitter du och tar ut för höga priser, din jävel. Det är så inköpare jobbar. Sätter dit säljare.


Så när jag nu stod och höll mina lila buntband här, kommer K in och tittar på mig.


K: Exakt vad tittar vi på?


Jag: (djup suck)...grunden till min karriär.


K: ...okej... (lämnar rummet diskret)



Också kom den nästan en liten tår. Vilka fina buntband.


Ibland kretsar världen kring jävligt lite.





Upp som en sol, ner som en fläskpannkaka

Denna dag började så muntert. American psyco-muntert.


Vaknade klockan fem och vad pigg. Jepp. Solen skiner och håret är hanterbart. Jeppjepp.


Hinner i lugn och ro göra en lite extrasminkning, äta upp gröten och studera samtliga små bokstäver i Svenska Dagbladet. Åkte hemifrån fem minuter innan utsatt tid.


Kommer till jobbet. Ler mot alla. Öppnar dörren för kollega och önskar honom en fantastisk dag på jobbet, eskorterar honom sedan till sin plats. Svarar käckt i telefonen som en lärka fstän klockan bara är kvart i sju. Alla problem är lätta och lösta. Jepp.


Just i detta nu älskar mina kollegor mig (jag har frågat). Jag är vän och hjälpsam. Glad och sprallig. Lyfter liksom stämmingen (personlig uppfattning)


Vid tiosnåret händer det något. Ett problem som är lite väl stort och ohanterbart. Ett gigantiskt systemfel som innebär att denna dag och troligen ett par andra dagar kommer gå åt för att lösa just detta problem.


Fan.


Jag sucker djupt. Svär. Slår med musen i bordet. Svär ännu längre ramsor. Blir plötsligt en plåga för alla och allmänt hatad (har ej frågat, det behövdes inte) för att jag tyngt ner stämmningen totalt.


Min närmsta kollega säger lite halvhögt för sig själv:


"Nu brast hon"


Jo. Nu brast det jävlarimig.


Men så kraschar våra behovslistor i systemet och jag blir tack och lov handikappad. På det sättet hann jag ju med en del av det som jag egentligen tänkt jobba med.


När det sedan var dags för hemgång tittar mina kollegor på mig lite försynt och önskar en trevlig helg.


Jag svarar halvbittert genom att klappa till min datorväska, som nu får följa med hem.


"Ha en trevlig helg i solen du med", svarar jag och slår igen dörren efter mig.


Men som tidigare konstaterat, de behöver ju alltid folk att testa medicin på.


Las ninjas and el action

Spänningen kunde ha blivit olidlig i lunchrummet idag.


Vid microkön står en av mina närmsta kollegor, man, 45. Helt stilla och orörlig. Stirrar på en micro.


Jag börjar av någon outgrundlig anledning ta sats, rakt emot honom. Men precis i tid innan mitt avstamp kommer en annan kollega emellan, man, 60, och aktionen avbryts. Men jag kunde inte låta bli att berätta för mitt offer att han höll på att få stryk.


Jag: Om nu inte T hade kommit emellan hade jag hunnit få upp farten riktigt bra för att göra en luftkick rakt i ditt arsle.


Kollega: Och jag stod precis och tänkte på att plötsligt slå ut armbågen i vinkel rakt i ditt huvud.


Båda menade allvar.


Om alla gjorde vad dom tänker att dom ska göra, så hade mitt jobb vart betydligt mer spännande.


Pagedamernas försprång.

Ahhh solen skiner! Så tänkte iallafall alla pageklippta kärringar på kommuner och landsting. Och jag.


Eftersom jag i själen är som en pageklippt landstingsdam i limegrön bomullskavaj, begav jag mig till Blomsterlandet för att döva ångesten över att persiljefröna i fönstret dött.


Det gjorde kärringarna med.


Men eftersom dom jobbar 60%, så har dom hunnit hem innan, gjort en lammgryta och bytt till klänning. De har också hunnit skaffa en behaglig, snudd på överdriven, solbränna.


Jag kommer direkt från jobbet, i trasiga jeans, andan i halsen och krafsar febrilt runt i V6-påsen.


Vi är ute efter samma sak. Dom perfekta blommorna.


Väl där trängs vi och dom ställer sina vagnar där jag vill gå. Min vagn drar åt vänster och puttar till sura tant-vagnarna. Sura miner utbyts.


Men dom går runt i sin bränna, och bomullsklänningar och dom vet precis vad dom ska ha, för det har dom läst i Allers. Jag läser Runner´s world. Möjligen finns det någon andningsteknik jag kan använda här.


Efter vagnknuffande och jordpåsesläpande (som jag såklart hade sönder och spridde jord lite lagom jämt över hela golvet) kommer jag till kassan. Där viftar de limegröna kommundamerna lättsamt upp jämna pengar i kontanter som ingenting. Jösses, tänker jag, vad ska detta gå på. Säker 400. Eller 500. Svaret blir 718 och jag är alldeles för nära att fråga kassörskan hur hon förklarar det. Men så ångrar jag mig, jag har ingen analys på hur blombutikskassörskor reagerar.


Jag trodde jag var den utlimata tanten. Men shit, vad dom ligger före.


Jag kan lungt skaffa dosett, permanent och katt utan att ens vara i närheten av deras liga.


Kärt barn har många namn

Det finns så många ursäkter för att äta godis.


Min kollega ondgjorde sig över att hans dotter prompt skulle ha godis inför en bussresa.


Men det är väl klart man ska.


Bussgodis har väl alla hört talas om.


För att inte tala om tåggodis och mitt högt aktade bilgodis.


Övertidsgodis, finns det något som heter.


Tröstgodis. Firargodis.


Måndagsgodis,fredagsgodis, lördagsgodis och söndagsångestgodis.


PMS-godis.


Påvägfrånaffärenochjagkanintehållamig-godis.


Min kollega stirrar på mig en lång stund.


Sedan ber han mig bekräfta min ålder.


Men seriöst.

Jaja, det kanske är tråkigt att bli gammal.


Om man ska tro reklamerna. Och alla svindyra produkter som lyckas bli sålda om de lovar att ta bort rynkor och fläckar.


Men Dove pro-Age Deodorant är väl att gå lite för långt.


Du kommer inte bli gammal under armarna.


RSS 2.0